Terestre

Boxer GTK prezinta interes pentru Rusia

Boxer IFV with Lance turret

Scurt si al dracului de tare: rusii au testat doua blindate Boxer GTK!

Interfax citeaza o sursa din domeniul militar, conform careia specialistii rusi in blindate au evaluat performantele acestor blindate, mai ales adaptarea acestora la climatul Rusiei.

Conform rezultatelor acestor teste, s-ar putea sa se lase cu o recomandare pentru adoptarea acestor blindate in serviciul Armatei si productia in serie, sub licenta. In Rusia, evident.

Sursa a mai adaugat si ca testele s-au incheiat si ca urmeaza intocmirea unui raport catre Ministerul Apararii.

Lux.

Bravo lor si ciuda noua.

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română;Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;

11 Comments

 • Cu suparare observ ca rusii tot testeaza/achizitioneaza technica NATO din Franta, Italia si Germania. In razboiul rece macar trebuiau sa o captureze intai vreo tara “infratita”. Acum le-o trimite producatorul pe banii lui direct in pligon..
  Romania evident ca se baga doar la harburi si jafuri la mana a doua/treia, noi doar stagnam si coboram de vreo 20 de ani dpdv militar. Avioane de 40 de ani, tancuri de 20, artilerie autopropulsata 0, aparare AA de 30 de ani (Volhov, Kub, etc) sau mai noua buna de tras la tinta in ea (Hawk), Gheparduri de 20 de ani, CA94/95 la care nici macar nu a fost modernizat capul de cautare si au baterii care tin cat sa faci o poza.
  Doamne fereste dar parca vad in vreo 20 de ani cum se instruiesc cu sarg soldatii in asalturile la baioneta..ca nici de gloante nu mai sunt bani

 • Boeing Co.and the State Corporation Russian Technologies or Rostech’s unit, Aviation Capital Services LLC, announced a commitment by Rostech to purchase 35 737 MAX airplanes. It is the first commitment for the 737 MAX from Russia and the Commonwealth of Independent States.
  Boeing and Aviation Capital Services would work to finalize the details of the order, valued at over $3 billion at current list prices

  Nu numai militare, si de astea civile de ultima ora

   • Din ce-am citit ulterior nu este Bumerang,mai este de asteptat pana il vedem(25 sept.), ci un concept ruso-francez.Totusi cutia blindata are un design original,turela si tunul apartin rusilor,iar francezilor de la NEXTER sasiul.Asa ca design general eu il vad ca o capodopera.

 • Sincer, mie mi se pare urat cu spume. Si conceptul asta si chiar si Boxeru nemtesc. Dar mai ales ruso-francezu asta.
  E foarte inalt, are turela aia ca o turla si practic il vezi de la orice distanta si reprezinta o tinta foarte mare. Sigur, o fi bun si ca MRAP ca de aia o fi atat de inalt, dar intr-un conflict clasic (si nu de patrulat zone unde niste insurgenti ar fi putut pune niste DEI si sunt inarmati cel mult cu un AG-7 vechi) ar fi lovit din orice pozitie cu arme AT si artilerie, e o tinta prea vizibila.

  Si cum nu poate avea blindajul precum cel frontal de la un tanc Abrams, va avea mari probleme.

  Nu zic ca nu trebuie tinut cont de protectia soldatilor imbarcati, sau sa nu ai si o inarmare cat mai buna a transportorului, dar astea arata urat dupa parerea mea

   • Dintre transportoare nu prea are ce sa-mi placa. Aparitia DEI-urilor (desi exista demult si mina AT) i-a fortat pe toti sa ridice carcasa pentru a proteja mai mult oamenii de pericolul asta, dar in acelasi timp expun masina la focul armelor moderne AT (rachete, chiar lovituri de AG) si al artilerie AT.

    Atata timp cat nu lupti cu un astfel de inamic mai bine dotat si pregatit e OK, insa daca ai de a face cu un astfel de inamic e mult mai complicat

    De aia de ex evrei au venit cu un concept de transportor greu pe sasiu de tanc. E un vehicol plat, jos, si bine blindat.
    MLI-urile precum CV-90 imi par cele mai bune pentru asa ceva

    http://www.soldf.com/images/s_cv9040c.jpg
    http://2.bp.blogspot.com/-HQCj1I0fkDA/Tfl0gaEZr_I/AAAAAAAABq4/KNX15r32tIY/s1600/CV90+Armadillo.png
    http://4.bp.blogspot.com/-1CEktNOs8nQ/UEbglcnu7QI/AAAAAAAAhRc/jaEB0VvgI1I/s400/CV90M_3MB3070.jpg

    Sigur, problema e ca sunt senilate.

    Dintre cele pe roti, cred ca TBT dupa cum arata in schite si in poza aceea cu testarea (sau chiar Saur 2 in anumite privinte) arata mai bine decat ruso-francezul ala

    • Nu-mi plac povestile kilometrice ,ci raspunsurile la obiect.Iar cu SAUR 2 exact cum am banuit,noi ne cunoastem din unele discutii istorice in contradictoriu. Vezi ca istoria este o stiinta relativa,nu face parte din categoria celor exacte,cum iti aduni premisele,asa iti iese concluzia.Aici ne despartim total in aprecieri.

     • Fara suparare, raspunsul tau nu are niciun sens (si nu face nici o referire “la obiect”, concret).
      Doar spune ca nu suntem de acord, ceea ce e OK, e democratie si fiecare poate avea opinii diferite. Nu inteleg nici faza cu istoria, cand si cum ne-am contrazis, si nici ce legatura are cu subiectul de fata (nu ca nu imi plac discutiile “istorice”)?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: