Aviaţie Marină

Boeing va construi 18 avioane F/A-18 Super Hornet pentru US Navy

US Navy Air Systems Command a comandat concernului american Boeing 18 avioane Super Hornet, dintre care 15 vor fi construite în varianta monoloc iar alte trei în varianta biloc.

F/A-18 Super Hornet

F/A-18 Super Hornet

Contractul valorează 862,2 milioane de dolari, iar Boeing va termina de construit avioanele în luna Iunie a anului 2020.

F/A-18E/F este avionul multirol de atac și de vânătoare al Marinei SUA. Super Hornet a executat primul zbor în anul 1995 și a fost declarat operațional în luna Septembrie a anului 2001, intrând în luptă în luna Noiembrie a anului 2002.

Super Hornet Block III reprezintă coloana vertebrală a componentei aviatice din US Navy și poate executa misiuni de superioritate aeriană, lovire cu armament de precizie ziua și noaptea, escortă aeriană, sprijin aerian apropiat, eliminare a apărării antiaeriene adverse, lovire a țintelor navale, recunoaștere, control aerian înaintat și chiar realimentare în zbor a altor avioane.

Boeing lucrează în prezent, în baza unui contract semnat în luna Martie a acestui an, la modernizarea avioanelor Super Hornet aflate în dotarea US Navy. Modernizarea va mări durata de exploatare a acetui tip de avion de la 6000 la 9000 de ore de zbor.

Iulian Iamandi

3 Comments

  • De ce nu se vrea si pt FARo un avion de lupta supersonic multirol biturbofan care sa asigure superioritatea aeriana pt F-16 ABM Falcon si IAR-99 BSoiM? Chiar ar costa o avere ca FARo sa aiba in dotare si sa poata exploata : 36 F-16 ABM/CD Falcon, 24 F-15 CD Eagle si 24 IAR-99 B SoiM? FARo trb sa aiba MINIM 48 avioane supersonice de lupta multirol in urma tratatului aderarii Romaniei la NATO in 2004! Daca are mai mult de 48 avsml cu atat mai bine!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: