Terestre

Black Eagle in Polonia: peste 1350 militari si 350 blindate britanice

 

Challenger 2 Tank of the Royal Scots Dragoon Guards

Challenger 2 Tank of the Royal Scots Dragoon Guards

Marea Britanie va trimite un grup de luptă blindat şi 1350 militari în Polonia pentru o aplicaţie NATO proiectată să asigure membrii estici ai alianţei împotriva temerilor faţă de o agresiune din partea Rusiei.

Adică să le mai scadă din frică, dacă e să vorbim ca pe la noi.

Armata britanică va desfăşura în Polonia peste 350 vehicule blindate, inclusiv 20 tancuri Challenger 2 şi MLI-uri Warrior, care se vor adăuga altor forţe NATO ce se vor pregăti în comun timp de două luni în Estul Europei în cadrul exerciţiului Black Eagle.

Această desfăşurare de forţe este, conform declaraţiilor noului ministru britanic al Apărării, Michael Fallon, cel mai mare angajament în regiune din anul 2008 încoace.

Manevrele apar în timp ce Kremlinul este acuzat că a continuat să alimenteze conflictul din Ucraina prin trageri peste frontieră şi alimentarea cu armament şi materiale a separatistilor pro-rusi.

Black Eagle se va desfăşura din Octombrie şi până în Decembrie.

Sursa: Army Recognition

 

– Iulian Iamandi –

2 Comments

  • Black Eagle?!Sugestiv numele aplicatiei.Si rusii au undeva in depozite prototipuri de Black Eagle mbt.

  • La ora actuală tancurile Challenger sunt cele mai bune din Europa şi poate din lume, datorită blindajului lor puternic, tancurile Abrams fiind prea grele şi scump de întreţinut.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: