Geopolitica

Berbreaking News: Obama a primit unda verde pentru interventia militara

Care este...breaking news

Care este…breaking news

Iaca stire de peste balta, taman din D.C.

Comitetul Senatului Pentru Relatii Internationale (The United States Senate Foreign Relations Committee) a facut nefacuta si i-a pus lui Barak Obama pe masa aprobarea pentru o interventie in Siria. Ce-i drept, interventie limitata…

…la 60 de zile; cu o posibila prelungire de inca 30 zile. Si fara boots on the ground, cum se zice pe la ei prin ograda.

Senatorii au aprobat planul lui Obama cu 10 voturi pentru, 7 impotriva si o abtinere. Eh, uite ca toata forfota si vanzoleala din estul Mediteranei n-a fost in van…

Suntem asigurati deci, cu minim 90 zile de caft.

Exceptand evident cazul – putin probabil – in care cererea presedintelui nu va fi aprobata si de Congres.

In consecinta, pentru cei care se indoiau -conu’ Sweeper included – gata! S-a rezolvat! Assad va manca papara si va incasa proverbiala palma peste incheietura, asa…ca sa-si dea seamaca a gresit si sa nu mai faca data viitoare. Faptul ca nu s-a stabilit vinovatia clara a Damascului, nu are nici un fel de relevanta.

Inchei cu un citat din John Kerry – mare om, mare caracter: “If we don’t take a stand here today, I guarantee you, we are more likely to face far greater risks to our security and a far greater likelihood of conflict that demands our action in the future.”

Via:
Reuters

– Marius Constantin –

10 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: