Geopolitica

Barack Obama avertizeaza Iranul

Barack Obama

Preşedintele SUA, Barack Obama, si-a reafirmat sprijinul puternic pentru aliatul cheie, Israel, atenţionând Iranul că nu va ezita să utilizeze forţa, la nevoie, pentru a opri această ţară de la obţinerea armei nucleare:

“Iran’s leaders should know that I do not have a policy of containment; I have a policy to prevent Iran from obtaining a nuclear weapon. And as I’ve made clear time and again during the course of my presidency, I will not hesitate to use force when it is necessary to defend the United States and its interests,”

9 Comments

  • Uuuu,ce dur e.Ce puternic,ce muschi si ce negru este.Ma trec fiorii.

    Vax albina,crema flora.E campanie,sprijinul AIPAC trebuie cumparat cumva.

  • Cine are cea mai puternica si bine dotata armata din lume? Cine are cel mai mare buget pentru aparare? Cine ne e aliat? Cu cine se antreneaza soldatii romani?Cine ne da echipament militar pe gratis uneori? Cred ca raspunsul e tot timpul acelasi..

  • Cred ca SUA arata ca are de gand sa-si protejeze si sa-si impuna interesele alaturi de cel mai fidel aliat al sau, Israelul. Ca are si cu ce si stie si cum s-o faca este un fapt care ii deranjeaza pe multi. Asta face parte din mecanica politicii la nivel mondial. Daca nu erau ei erau altii poate chiar mai rai. Daca Iranul se va dota cu arma nucleara, nu cred ca asta-i problema ci mai curand cat de doritori vor fi liderii iranieni sa duca o politica previzibila ca putere nucleara. La cat de belicosi se arata in declaratii si in sprijinirea diverselor grupari fundamentaliste este posibil ca dupa ce vor avea arma nucleara sa treaca la alt gen de actiuni mult mai dureroase.

  • oare dc nu intervin odata in Iran?…aaa…se teme Obama(revenirea lui Putin la putere ii cam pune bete-n roate)…asa cu amenintari nu rezolvi nimic…..

    • Unul din motivele pentru care nu au atacat inca Iranul il reprezinta cele doua rachete lansate zilele trecute din Fasia Gaza.Israelul vrea sa o traga Iranului , dar nu face sex neprotejat 🙂 Cand in Siria o sa se schimbe regimul si calea prin care palestinieni isi primesc din Iran rachetele si banii necesari razboiului de querilla , nu o sa mai existe , atunci au sa atace Iranul .Pana atunci doar preludiu , adica declaratii 🙂

  • Nu se teme. Motivele care il retin sa o faca pot fi variate dar nu as include teama. Eu pot sa pariez ca Putin n-o sa miste un deget daca SUA ataca Iranul ba dimpotriva cred ca vor negocia cu americanii un status quo convenabil ambelor puteri. Influenta unui regim fundamentalist islamic in Caucaz este destul de enervanta pentru Rusia asa ca ar putea profita sa scoata castanele din foc cu mana americanilor. Asa as explica eu ezitarea rusilor de a vinde recent armament AA avansat Iranului si nu ca efect al “protestelor” internationale. In rest retorica antioccidentala a lui Putin, foc de artificii pentru prostime ca sa aiba suport popular.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: