Aviaţie

Avioanele Suhoi Su-35 ale Chinei au efectuat primele patrulari de lupta

Haideți să rememorăm împreună: China a semnat în Noiembrie 2015 un contract de achiziție pentru 24 avioane multirol tip Suhoi Su-35. Chinezii au semnat cu rușii de la Rosoboronexport, pentru avioane construite la Komsomosk-on-Amur, la fabrica Yuri Gagarin.

Suhoi Su-35 - China

Suhoi Su-35 – China

Primele patru Su-35 din cadrul contractului cu China au fost construite în anul 2016 și livrate chinezilor de Crăciun. Adică, pe 25 Decembrie, de Crăciunul nostru. Pe stil nou.

Următoarele cinci Su-35 au fost livrate Chinei pe 3 Iulie 2017.

Următoarea tranșă, tot de cinci, a fost predată chinezilor în luna Noiembrie a anului 2017.

Până acum, PLA Air Force a recepționat 14 avioane Suhoi Su-35 iar ultimile zece avioane din acest tip vor fi livrate anul acesta.

În cadrul Forțelor Aeriene ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei, avioanele Su-35 au intrat în compunerea Brigăzii 6 Aviație (fostul Regiment 6 Aviație din Divizia a 2 a Aeriană) cu baza aeriană lângă Zhanjiang, în Provincia Guangdong, echipată cu avioane de superioritate aeriană tip Suhoi Su-27SK.

 

Nu s-au mișcat rău, nu?

Iulian Iamandi

4 Comments

 • Stii ce nu inteleg eu? Cum puii mei rusii astia neseriosi reusesc sa construiasca si sa livreze 24 de avioane in doi ani, iar noua ni se livreaza tehnica de mana a doua revopsita in rate de 4 ani ? Sa mai luam in calcul si pretul? Parca vad ca le-au luat mai ieftin chinezii. Nu e asa ca suntem tari la afaceri ?

 • O parte din ele din ce stiu erau deja fabricate ori in diverse stadii de fabricatie. Unele erau deja gata facute.
  Plus de asta aceste pasari au fost facute de catre fabricantul principal si nu refacute de catre un subcontractor.

  La noi a durat inclusiv pregatirea personalului si a bazelor aeriene. Iar ale boastre nu au avut parte doar de o revopsire ci de o refacere totala. De la extinderea resursei de zbor la schimbarea unor componente etc.

  Cand o sa vad si eu un mig ori suhoi ale carui motoare si structura duce cat duc astea vestice mai vorbim.

  Tehnologiile nu sunt identice. Cat despre prwt se pare ca diferenta intre est si vest nu mai e cgiar asa de mare.

 • Cred ca pe astea nu le mai cloneza, au nevoie doar sa asimileze tehnologia de pe ele pentru a o implementa pe cat pot pe noua lor gama de generatia V.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: