Aviaţie Pirateria 2.x

Avioanele Gripen vor participa in misiuni de combatere a pirateriei

Gripen C No 251, Aerospace Forum Sweden 2012

Gripen C No 251, Aerospace Forum Sweden 2012

Avioanele Gripen vor actiona incepand cu anul viitor in cadrul misiunilor anti-piraterie din Stramtoarea Malacca.

Seful Aviatiei, Prajin Jantong, a declarat ca a fost pe cale sa solicite Guvernului permisiunea de a desfasura avioanele Gripen si in proiectul “Eyes in the Sky” al Malaeziei, Indoneziei si Singapore.

Prajin a precizat ca Fortele Aeriene dispun de noua avioane de lupta tip Gripen, iar alte trei avioane din acelasi tip vor sosi pe la sfarsitul lunii August sau inceputul lui Septembrie si vor completa prima escadrila a Thailandei cu avioane Gripen C.

Prajin a mai detaliat si aspecte legate de sistemul Net Centric, care va fi completat in 2015. Sistemul va asigura legaturi informatice intre avioanele Gripen si nave ale Marinei, cum ar fi portavionul HTMS Chakri Naruebet, fregata HTMS Taksin si fregata HTMS Naresuan.

De asemenea, va sistemul va conecta sistemele anti-aeriene ale Armatei si sistemul C4-I apartinand Cartierului General al Fortelor Armate Regale Thailandeze.

Sursa: Bangkok Post

 

– Iulian Iamandi –

 

 

3 Comments

  • cam mult pentru gripen, o treaba de asta, ca e cel mai ieftin la ora de zbor, tot e foarte scump de tinut in aer un avion de generatia 4, sa cauti niste schifuri inarmate cu ag7 si kalashnicoave

    Insa foarte potrivit job pentru o drona mai mare, care sa stea 40 de ore in aer sa faca cercuri acolo peste stramtoare si sa transmita la sol sau la nave tot ce vede si simte, cum era cea din articolul de dinainte, sau cea cu radar selex de saptamana trecuta
    am vrut sa zic ca noua nu ne trebuie drone acolo la litoral si delta, ca o sa avem F35, da mi-am adus aminte de asta
    dar in afara de global hawk, ne-ar mai trebui ceva eficient si simplu si low cost de supraveghere din aer, al nostru, si operat de la noi si eficient pe distante mici

    • Probabil ca Grifonul va fi directionat spre barcile piratilor pentru a le ataca.Aerian, supravegherea zonei de patrulare o faci cel mai eficient cu drone sau elicoptere.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: