Fortele Aeriene

Avioanele F-16 ale RoAF au efectuat prima realimentare in zbor pe teritoriul Romaniei

F-16 RoAF realimentand

Marți, 28 februarie 2017, piloții Escadrilei 53 Vanatoare, au executat, pentru prima dată pe teritoriul național, misiuni de realimentare în aer a avioanelor F-16 Fighting Falcon din dotarea Fortelor Aeriene Romane.

Operațiunile de realimentare se realizează cu un avion cisternă KC-135 Stratotanker, aparținând 100th Air Refueling Wing din cadrul USAFE (United States Air Forces in Europe), avion special destinat pentru realizarea realimentării în aer a avioanelor cu reacție.

Zborurile de realimentare se execută la o altitudine de aproximativ 7000-10.000 m, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Autonomia de zbor a aeronavelor de luptă F-16 Fighting Falcon este de aproximativ trei ore, iar după realimentarea în aer, proces care durează câteva minute, timpul de zbor crește cu două ore.

Piloții români au primit calificarea pentru realizarea unor astfel de proceduri în cadrul Cursului de trecere pe aeronava de luptă F-16 Fighting Falcon, în Portugalia.

 

sursa: Fortele Aeriene Romane

14 Comments

  • Cezar-san,nu suntem la teatru mîncațiaș. Cînd o să decoleze de pe portavion atunci să m-ai ne dăm cu presupusul. Să nu uit,’viperele’noastre nu au parașute de frînare.

  • o observatie, cu riscul de a va supara pe mine : sint citiva p-aici tip jap. & mihai care vadit fac jocu unor forte potrivnice Armatei Romane, aceleasi comentarii ironice, minciuni si dezinformari, vorbe demoralizatoare, tot ce vine de la aliatii nostri e gunoi si tot ce e rusesc e inalta tehnologie, de-am sta in curugol calare pe epavele sovietice ar fi cei mai fericiti. Pacat ca sint lasati sa se desfasoare acesti trolli.

  • Nu mă supăr pe tine Călător Astral,dar poți sămi arăți un coment de-al meu unde i-am pre-a mărit pe ivani?

  • jap, impresua asta o lasi, am accesat acum citeva zile siteul, nu ti-am urmarit toate postarile, doar citeva, si ele erau extrem de negative fata de toate optiunile guvernului in domeniul achizitiilor militare, nimic nu e bun, doar gunoaie, shtifturi, rapandule etc, nu tii cont ca nu sint bani, asa cum sint ele, second-hand sau donatii de la toti aliatii, alea sint nu altele.

  • Fratelo yo nu sunt lingău de meserie,dar ca plătitor de biruri,taxe și alte impozite în țara asta,eu mă simt violat cerebral de așa zisa ‘înzestrare militară’.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: