Arsenal

Armureria Resboiu: El Zorab

Polaris la bălăceală

Polaris la bălăceală

Dragii moşului, zilele trecute am primit din partea unui amic germanez cu care am împărţit ceva ceai milităros din EPa (te scoală şi din morţi ceaiu’ ăla, cred că-i ceva ness cu amfetamine, aşa are aspectu’) că, alături de celebrele KTM LC4, Bundeswehr-u’, după adânci cugetări, a introdus în dotare ATV-uri. Nu alt model decât Polaris Sportsman MV850.

Poza oficială, din faţă...

Poza oficială, din faţă…

Cum eu asociez chestiile astea cu cocălarii care-mi strică plăcerea pe plajă, am zis să mă intromisionez în miezu’ problemei. Deci jucăria a fost făcută special pentru flăcăii veseli din US SOCOM, de la ei răspândindu-i-se vestea de sculă utilă şi fiabilă, fiind înfiptă în înzestrarea US Armed Forces şi a aliaţilor. În fişa postului se află o multitudine de sarcini, de la vehicul de cercetare uşor până la cel de transport răniţi.

... şi din spate.

… şi din spate.

Înzestrat cu un motor de 850 cmc ce mârâie 77 cai veseli putere, având o capacitate de transport de 270 kg (90 kg pe rack-ul din faţă şi 180 pe cel din spate, dotat cu sistem special de fixare pentru targă), o viteză maximă de 140 km/h şi două rezervoare de combustibil cu capacitatea totală de 44 litri, armăsarul nostru este considerat cel mai solid ATV, protejând soldatul din dotare cu un roll-bar extrem de solid. Extrem de versatil, s-a impus pe post de cal de povară în unităţile de logistică şi medicale, capacitatea unitară de transport de 270 kg fiind suplimentată de capacitatea de tractare de 870 kg şi o gardă la sol de 30 cm, ce permite traversarea unor terenuri extrem de dificile.

Concluzia este că ştiu nemţii ăia ce ştiu, nu degeaba sunt ei nemţi…

– Sweeper –

2 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: