Arsenal ResboiuLeaks

Armureria Resboiu: Angajări

Hints :D

Hints 😀

Doamnelor, don’şoarelor şi domnilor, ca urmare a vizitei extrem de neconcludente la Expomil, după un scurt consiliu ţinut în secret, cu lumina stinsă şi capul sub sacul de dormit, trecând peste şefii de la Resboiu, Julianos cel Mare şi Grifonu’, Armureria Resboiu, prin tartorul Sweeper, anunţă următoarele posturi libere în organigramă, necesare pentru un proiect nemaivăzut şi ultrasecret:

– 1-2  bucăţi ingineri / studenţi inginerie auto, cu cunoştinţe bune de rezistenţa materialelor şi cunoştinţe solide AutoCAD, capabil de a realiza planuri pentru diverse piese auto şi nu numai;

– ceva programatori, capabili de a realiza aplicaţii tehnice / baze de date rulabile sub Windows Embedded Handheld 6.5 şi Android;

– 1-2 specialişti radio, capabili de a proiecta antene (aparatura radio este standardizată);

– ceva constructori de drone, atât cu aripă fixă cât şi vertilift-uri, care să-l suplimenteze / ajute / înlocuiască pe colegul Micuţu la nevoie.

Participarea va fi VOLUNTARĂ, plătită în beri ocazionale, pe bază de contract de voluntariat, cu clauză de confidenţialitate pe durata lucrărilor. După definitivarea proiectului şi prezentarea lui, doritorii îşi vor putea împopoţona CV-urile cu date / fapte din acest proiect. Menţionez că proiectul nu este realizat în scopuri comerciale, ci va fi pus benevol şi gratuit la dispoziţia Armatei Române.

Aplicaţiile şi CV-urile se vor trimite la adresa de mail sweeper@resboiu.ro.

-Sweeper –

 

 

20 Comments

  • Foarte pe bune. Vrem sa demonstram ca o mana de entuziasti pot face mai mult decat obosita industrie de aparare din Romania. Deci cine are ambitzie, cunostintze si vrea intr=adevar ceva e binevenit.

 • Salut, din cate stiu in aviatie se foloseste Catia sau SolidWorks, dar in general Catia.
  Acum nu stiu, aici voi decideti.
  Fumos proiect si sunt sigur ca ve-ti da lectii sistemului actual.
  Bani de finantare sa fie, pentru materiale … si nelipsita bere.

  • Personal am incercat si Catia si si Solidworks dar am ales Autodesk Inventor pentru ca mi s-a parut cel mai usor de folosit.

 • As dorii sa va ajut. Cu o singura conditie:
  Proiectul sa fie brevetat si distribuit la liber pentru inspiratia celorlalti dar parti component sau intreg proiectul fiind protejat de drepturile de autor sa nu poata fi folosit in scopuri comerciale de catre altcineva fara licenta din partea autorilor.
  Altfel UTI, ROMARM, ROMTEHNICA, vor copia proiectul sau parti din el si il vor vinde pe sume colosale tot statului Roman.
  Nu vreau sa spun ca ei nu au specialist capabili dar s-a incetatenit metoda mai sus discutata in special in relatia de afaceri cu statul.

  • Asta a fost de la inceput intentzia noastra. Nu de alta, dar vom reprezenta “concurentza” pentru UTI si restu’.

   • Faci niste afirmatii… de ne intrebam daca esti constient ce repercursiuni vor avea asupra noastra, celor de pe Resboiu, in afara de tine. Multumim pentru situatia in care ne-ai pus si pentru ca ai scos la lumina un proiect intern fara sa fii autorizat sa o faci.

    Nimeni nu trece peste capul meu sau al lui Marius, nu exista unii mai egali decat altii, nimeni nu face ce vrea pe aici.

    Impresii din astea tin de probleme de atitudine.

    Drept pentru care, inapoi in rand. Sau la meditat.

    • Tranquila, jefe. Tu ai rolul principal de a tzine banii de bere, bani care-i dau, in principal, io cu Micutzu. Nu sa scotzi tu bani din buzunar.

     Deci, deocamdata, suntem o gasca de flacai veseli si pasionatzi care ne distram. Cand o sa devenim capitalisti feroce, o sa fii anuntzat.

     Incep sa cred ca tre’ sa-tzi platesc un bilet de tren incoace, sa mananci niste mici de Bailesti. Cu tot natzionalismu’ meu feroce de dobrogean, tre’ sa recunosc ca-s cei mai buni pe care i-am mancat. Nu de alta, da’ esti prea stresat de la o vreme.

     • Nu incerca sa lasi sa se inteleaga ca ar fi vreo chestie de bani & shit, nu baga Bailestiul pe aici, etc. Nu iti distrage atentia de la ce am spus.

 • Pe langa catia si solidworks ar fii bine si ceva simulari mai complexe in directa legatura cu ceva teste.

  Daca sunteti interesati de ceva expertiza in domeniul straturilor subtiri (coatings) va stau cu cea mai mare placere la dispozitie.

  • Ne va trebui o firma/atelier care sa ne vopseasca electrostatic niste piese si sa nu ne ia pielea de pe noi, in prima faza.

   • Ma refer exact la straturi subtiri (thin films) (nm-um thickness).
    poate ai vazut burghiele alea galbene (acoperite cu TiN) si geamurile care se curata singure, straturile AR pe lentil de ochelari si camere foto, straturi h idrofile/fobe pe ecranele smartphonurilor, etc….

  • Cam toate au module de simulari. Cel mai usor de folosit mi s-a parut Autodesk Inventor totusi, In 2 minute poti sa pregatesti si sa rulezi un test de rezistenta la o piesa cum ar fi un surub sau o bara din orice material. Plus ca are un sistem foarte fain prin care poti calcula centr de greutate si tot ce vrei tu. Am un prieten care lucreaza la un UAV submersibil proiect personal si pana acum a mers foarte bine proiectarea in Inventor.

   • Nu e prea “tot ce vrei”. Analiza FEA este una simplista pentru materiale izotrope, cu deformatii elastice mici, fara neliniaritati (de geometrie sau material). Doar analize statice.
    Pentru suruburi e ok.

 • partea de proiectare pentru CAD, Catia, etc. este destinata nu numai dronei, dar si masinii, sistemelor aferente, etc. Gata cu spoilere-le ca va invatati (glumesc), restul va fi discutat de doritori dupa “procesul de selectie”. have fun!

 • Oameni buni, voi vreti sa demonstrati statului ca este invalid? =)) Au mai incercat si altii si din fericire s-a lasat doar cu ignore si supraveghere 24/7/365. Eu va doresc bafta!

 • vreau sa spun doar ca in calitate de vechi cititor Resboiu protestez fata de discutia tensionanta de mai sus dintre doi oameni misto, care au uitat lucrurile faine pe care le-au facut impreuna si s-au concentrat asupra semanticii.

  va reveniti, baieti?

  sunteti o echipa, work it out!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: