Diverse

Armata Nord Coreana si-a facut muzeu

Pe 14 aprilie, in prezenta prea-iubitului-conducator-suprem, Tovarasul Kim Jong-Un, in capitala Coreei de Nord, a avut loc deschiderea Muzeului Armatei Republicii Populare Democrate a Coreei de Nord (suna un pic ciudat alaturarea asta de termeni: popular si democrat, nu?). Evenimentul a coincis cu sarbatorirea a 100 ani de la nasterea raposatului Kim Il-Sung.

Poze de la deschidere via BMPD :

Vedere generala

Liderul, langa o diorama

Acelasi Lider si o diorama reprezentand o Grupare Navala americana

Piese de artilerie

Machete si amenajari interioare

Inca o vedere generala

Sursa de origine a fotografiilor este Rodong Sinmun

 

21 Comments

 • Nu cred ca poate exista in lumea asta un popor mai obedient si indobitocit ca cel nord coreean.Aia sunt niste semiroboti, programati mental de politurici.

  • I-TI VINE USOR SA VORBESTI ASTFEL DE UN POPOR NUMAI PRIN PRISMA TA INGUSTA-CE VEZI SI CE AFLI TU.
   CUM POTI SA-TI PERMITI ASEMENEA CUVINTE CU PRIVIRE LA MILIOANE DE OAMENI CU CARE NU AI NICI O LEGATURA ?
   DACA EU AFIRM CA FACI PARTE DINTR-UN POPOR INDOBITOCIT DE MEDIA SI MINCIUNI POLITICE TE SIMTI BINE ?

   • Este un popor trait in comunism,si noi in 1989-1990 nu eram prea zdraveni,bine nici acum nu spun ca nu am avea ceva defectiuni pe la cutia ucrainiana,ca popor desigur,dupa care in mod firesc vom evolua spre o stare mai normala dar cu zpanghelile specifice acelei situatii.

   • Pot sa fie si mii de miliarde, nu zeci de milioane, ca tot aia sunt.In tara asta de 2 bani, daca moare Basescu, Iliescu, Constantinescu, samd, ma indoiesc ca vor plange la comanda, toti cetatenii acestei tari, de frica organelor de represiune.Chiar daca suntem manipulati de media, intro anumita masura, daca nu ne convine ceva, in mod oficial ii trimitem la origini, pe oricare politician, indiferent de rang.Fiecare om isi poate exterioriza nemultumirile, fara sa sufere repercursiuni.Ca nu se schimba in bine ce vrea el, asta este.In Coreea de Nord sa faci acest lucru este sinucidere curata.
    Personal am o mare greata de sisteme sociale in genul celui din Coreea de Nord.Ca pe cineva deranjeaza punctul meu de vedere, este problema lui.Daca China nu ar sprijini Coreea de Nord , acest stat ar intra in colaps total, gratie managementului liderilor sai paranoici care o duc excelent iar majoritatea populatiei sufera.Fara sprijinul Chinei, actualii guveranti nu ar reusi sa supravetuiasca prea mult, in actualul contest economic si social.Acum, cand ma uit in trecut, ma tot intreb cum dracu l-am pupat in popou atata vreme pe Ceausescu si clica lui.

    • Rusii au fost cei care au sustinut aceste guverne marioneta. Vezi cum au reprimat miscarile de protest impotriva regimului comunist din Ungaria 1956 sau Cehoslovacia 1968. Noroc ca a venit Gorbaciov si tot acest esafodaj stalinist s-a dus de rapa.
     Apropo, Kim Il Sung si Ceausescu au fost foarte buni prieteni. Si cu asta am sus totul.

    • Bre,atata vreme a fost 8-10 ani.Inainte de asta si Ceausescu si regimul aveau o umbra de sanatate mintala,ceva competenta administrativa si o politica externa remarcabila.Iar la noi cele mai tari bancuri cu Ceasca le raspandeau securistii,gloata avea in casa marii clasici ai literaturii universale,vorbea un pic de franceza,un pic mai mic de germana si engleza si cu scarba chiar rusa.Copiii erau botezati,chiar daca unii in secret,excursii chiar programate puteai sa faci afara etc…Nu exista nici un termen de comparatie intre noi si comunistii asiatici.Noi gandeam de bine de rau cu capul nostru.La asiatici nu exista o cultura a libertatii.

    • Cand au facut eroarea de a bombarda insula aia de langa Seul,tirul de contrabaterie a facut ceva curatenie.Ciumapalacii desigur ca nu pot manevra,pt. ca ar fi mancati de aviatie si drone,iar daca trag o incaseaza.De unde rezulta ca pagubele potentiale ce pot fi produse Seulului sunt mult mai mici acum decat acum 10 sau chiar 5 ani.

  • Mie mi-ar face placere enorma sa il vizitez. Sau, daca ar fi in alta tara… sa lucrez in cadrul acestui muzeu.

 • Cred ca faceti o greseala cel putin de exprimare si anume cand vorbiti de poporul “nord” corean este ca si cum am vorbi de poporul moldovenesc si anume intrati in conflict cu fondul social si istoria. E mare pacat ce se intampla acolo si mai mare pacat ca nu este nimeni dispus sa-i mierlesca pe kimi sau sungi cum le-o zice, dar mai ales ca sunt atat de multi bine platiti in armata incat calca pe cadavrele celor si mai multi si amarati. Bine ca nu a fost si cazul nostru, era rusinos.
  Americanii s-au batut cu rusii deasupra Coreei , dar fara sprijin popular nu au putut face nimic, asa ca si ei, nordistii, isi merita destinul, iar pana nu se ridica ei la revolta nu se poate face nimic.

  • Ce coincidenta cu implicarea rusilor intr-o tara care s-a dezmembrat si a aparut o dictatura comunista. O fi fost doar ghinion…

 • Asemenea popor indobitocit nu mai exista pe lumea asta. Sa tragi cu tunul intr-un oponent politic,sa fi la cheremul unui om fara sa ripostezi,sa mananci radacini si sa il ovationezi pana la lesin pe un descreierat ca ala,care se crede DUMNEZEU-sa iti ti poporul ca pe un porc in cotet fara sa vada si ei ce inseamna LIBERTATEA-fie ea si de exprimare-este mai mult decat un cosmar. Dar ceea ce este si mai grav este faptul ca nu EL-MARELE CONDUCATOR-este de vina in totalitate,ci acei generali de carton,facuti peste noapte,care si-ar impusca jumatate din concetateni-daca ar primi un asemenea ordin-numai sa ii faca pe plac acelui cretin. Este ceva de neimaginat pentru sec. al xx1-lea pe aceasta planeta.Cei care sustin contrariul sa mearga si sa stea acolo 1 an numai-dar sa fie considerat coreean-si atunci sa il mai aud. In rest…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: