Diverse

Americanii vor sa se doteze cu Iron Dome

Armata Statelor Unite a trimis Congresului un document de 14 pagini în care solicită aprobarea a 373 de milioane de dolari pentru achizitionarea câtorva dintre cele mai apreciate sisteme de interceptare a rachetelor din lume – Iron Dome, din Israel. Obiectivul din spatele acestei solicitări este implementarea unui mecanism de protecție a forțelor terestre americane împotriva amenințărilor din numeroase zone de conflict.

Iron Dome - test naval

Iron Dome – test naval

Armata Statelor Unite dorește să primească până în 2020 două baterii Iron Dome cu 12 lansatoare, 240 de rachete de interceptare, două sisteme de luptă și două sisteme de radar care să permită protecția forțelor terestre americane împotriva artileriei, rachetelor, rachetelor de croazieră, mortierului și a vehiculelor aeriene fără pilot in diferite zone de conflict la nivel global, potrivit Inside Defense.

 “Based on an analysis of cost, schedule and performance, the Army has decided to field two interim IFPC batteries of Iron Dome in 2020. ”

Iron Dom este, un interceptor de rachete cu rază scurtă de acțiune care a fost dezvoltat de Rafael Advanced Defense Systems. Este prima componentă a arsenalului de apărare antirachetă al Israelului, format din trei straturi, care include și interceptorul David’s Sling cu rază medie de acțiune și sistemul de apărare antirachetă cu rază lungă de acțiune Arrow.

Statele Unite au căutat un mecanism de a proteja forțele terestre americane de amenințări în numeroase zone de conflict din ultimii ani, încercând să-și creeze propriile sisteme interceptoare.

Cristian Oancea

5 Comments

 • Asa se pare ca o sa ne dotam si noi cu sistemul IRON DOME
  Se pare ca am facut o comanda ferma in Mai 2018 – numar de bucati necunosc.
  Suntem al treilea client dupa Azerbaijan si India.

  • din cate am citit santem primul client de iron dome si cu transfer de tehnologie si facut partial in tara
   iar faptul ca santem primul client a fost spus chiar de catre rafael

   • Inca nu am cumparat niciun Iron Dome.
    Ce au semnat atunci Romaero si Rafael a fost un memorandum pentru productia unor componente ale sistemului si transfer de tehnologie in cazul in care Iron Dome va fi ales castigator in programul de inzestrare SHORAD/VSHORAD.
    Asa ca nimic nu este sigur.
    La fel au semnat si francezii de la MBDA cu Electromecanica Ploiesti.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: