Aviaţie Diverse

Alte 12 Su-30 pentru Vietnam

Su-27 Vietnam

Su-27 Vietnam

Conform unor surse citate ieri de Interfax, reprezentanți ai celor două părți (adicătelea Vietnamul și Rusia) au dat cu bățul pe un nou contract de furnizare de tehnică militară, mai exact avioane multirol Su-30MK2.

Potrivit surselor, rămase – evident – în anonimat, contractul semnat săptămâna trecută are o valoare de 600 milioane de foșnitori verzi și prevede livrarea de către uzina de la Irkutsk a 12 bilocuri Su-30 către Vietnam. Livrarea se va face în două loturi, în 2014 respectiv 2015.

Este al treilea contract pentru livrarea de “furnitură” Suhoi către vietnamezi, celelalte două fiind implementate cu succes, soldându-se cu operaționalizarea a 20 de Flankere simplă și dublă-comandă.

Jucăriile sunt foarte necesare pentru supravegherea uriașelor întinderi de apă pe care nguyenii le au în responsabilitate, cu utilitate mai mult sau mai puțin evidentă în “miuțele” ocazionale cu vecinii ciainizi pe maidanul Spratly.

Via:
Vietnam Plus

– Marius Constantin –

17 Comments

 • Si uite asa cosa 12 avioane noi Su 30 MK2 cat 12 F 16 second asta third hand care sunt foarte bune si folositoare da mai bine erau noi….
  Evident ca Su 30 MK2 cu avionica din zilele noastre nu se compara nici pe departe cu F 16 MLU sau?

  • Doar gatenstein ala sa zica ca un F-16 poate fi comparat cu un SU -27 si l mai si bate, darmite un F-16 MLU impotriva unui SU-30 MK . Desii nu i exclus, totul depinde si factorul uman-pilotul si pregatirea sa .

  • Cand citesc raport pret 650 mil EURO F16 an productie 1985 si cu 600 mil $ SU30 MK2 an productie 2014-15 ma apuca rasul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • :-)))) LOL! Vodcarii nu stiu cat sa ceara pe avioane, Romania a dat pretul corect! Sa nu uitam ca ale noastre vin ca niste dame bine si sunt imbracate cu training-uri si armament si, si haina noua MLU (o mai fi noua) vom vedea noi….

 • Interesanta mi se pare strategia de inzestrare a Vietnamului:accent pe aviatie,marina si aparare anti-nava.Construiesc 10 corvete in licenta,sunt in discutii ptr. 4 corvete Sigma de la Damen si multe altele.Tanjesc dupa Su-34 dar nu cred ca-l vor primi.Tancuri,TBT-uri nu-i doare capul,doar trupe speciale cu armament israelian.Ca o armata experimentata ce se pretind, probabil stiu scenariul.

 • Salut. Pai vietnamezii trecuti prin razboiu respectiv , acum nu se instruies pt “atacuri ale grupuri de teroristi” ci se intnstruiesc pt un caft cu un inamic puternic. Pe cand romanasii cand ii auzi acum, ei exercitii de instructie impotriva elementelor de teroristi de ziua marinei astia de la garla trag cu monitoru prin balta dupa terosti aia de la mare hop cu trupele speciale purtate de un monrh plutitor inarmat pt lichidare de teroristi sau pirati , la lupta cu teroristi ce au capturat vreun vas ori noi nu mai avem nici de astea tocmai pt a nu nii le ocupa teroristii/piratii. Si atunci automat ca ti trebuie doar doispce F-16 mana a treia ca la vin (apropo de asta cica un taran ce vindea vin spunea mana intai e pt mine si ai mei , mana a doua pt rude iar mana a treia pt prostii ce l cumpara ) tot pt nemrenici de teroristi . Asa nu ne mai trebuie si AAA ca aia vin eventual cu un AN -2 de ala ce stropsea culturi incarcat cu pesticide si transformat in bomba zburatoare , da un soim de asta de mana a treia tot il papa . Si pe principiul asta uite asa o sa ramanem fara artilerie si tancuri nu de alta da daca ni le captureaza teroristii ca in Afghanistan sau Siria , asa mai bine nu le dai ce sa captureze. Si uite asa luandu ne dupa yankii care si aia se bat numai cu teroristi o sa avem o armata gen Brigada antitero . Asta desii ne stropsim ca avem ditamai ursu la frontiera care nu pare a fi un terorst ci ditamai inamicu.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: