Terestre

Aeropurtatele si-au amintit de BMD-4M. Posibil sa si cumpere testoasa parasutabila..

BMD-4M

Comandantul Trupelor Aeropurtate ale Rusiei, generalul-colonel Vladimir Shamanov, a declarat reporterilor că nu maşina de luptă a aeropurtatelor BMD-4M nu a fost uitată şi că se intenţionează cumpărarea acestui model.

“It’s no secret that 95 percent of the current armored fleet airborne make BMD-2 armored personnel carriers, which are operated for 40 years – he said. – Why landing as the air is needed today, a new modern fighting machine. And this car is – it’s BMD -4M. “

Conform lui Shamanov, în prezent blindatul BMD-4M, poreclict “Bakhcha”:

“has no analogues digital fire control system, which effectively hit any target, and even shoot indirect fire artillery system in the regime.” “At the same time it is only partially digitized chassis only on-board computer monitors the engine and transmission,”

“We do not claim that the BMD-4M – ideal machine – he said. – But on the basis of those developments, which are made by” Bahçe “, including a digital control system” Kurganets-25 “, is currently being development work in the interests of the Land troops. Plus product has tremendous export potential. car floats, it is unified. ” “So we got the support of the Supreme Commander, will continue to fight for it” – said Shaman. “It is necessary to developing the entire range of armored vehicles,”

Comandantul Shamanov a amintit apoi de soarta crudă pe care au avut-o echipajele şi blindatele implicate acum aproape trei decenii în luptele grele din Afganistan. În acel război blindajele nu reuşeau să oprească gloanţele inamicului, defecţiunile erau dese, iar încercarea de a folosi tancurile uşoare ale marinei s-au soldat cu eşecuri, pentru că deşi acestea aveau potenţial… nu aveau muniţie suficientă.

BMD-4M

Cerinţa a fost – în colaborare cu Instrument Design Bureau (KBP) din Tula – să se dezvolte un nou BMD cu un tun mai puternic. Proiectul a fost denumit “Bakhcha” şi printre principalele cerinţe a fost ca vehiculul să fie universal: amfibiu şi desantabil. Din păcate însă, BMD-ul rezultat nu a impresionat în mod pozitiv la testele în apă, astfel că proiectul a fost uitat până când, după ce Rusia a trecut prin două campanii în Caucaz s-a simţit nevoia unui blindat nou.

Astfel, s-a apelat din nou la biroul de proiectare din Tula pentru a se găsi soluţii pentru reluarea proiectului “Bakhcha”.  Între timp, din experienţa cu acest vehicul au rezultat IFV-urile BMP-2 şi BMP-3. La acel moment însă, Şantierul Naval Volgograd oprise producţia de echipamente pentru Aeropurtate, iar baza industrială care producea chiar şi vehicule pentru Marină s-a respecializat şi producea tractoare. Din aceste cauze s-a decis s-a decis unificarea producţiilor şi fabrica de la Tula a reuşit să prezinte un vehicul care putea pluti în condiţiile optime de siguranţă, dar care putea fi şi paraşutat, iar deasupra acestor aspecte blindatul avea şi o putere de foc decentă.

Shaman a recunoscut că modificatul “Bakhcha” nu este ideal, dar că în probe au fost atinşi parametrii tehnici şi tactici ceruţi.

Ce va urma? Rusia se reînarmează într-un ritm (mai) accelerat, iar Shamanov cu siguranţă va face presiuni pentru ca trupele Aeropurtate să beneficieze de un blindat modern, cu o protecţie mai bună şi putere de foc superioară vechile BMD-2.

Sursa: ARMS-TASS

Surse foto: Russian Def Policy, Army Recognition

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

19 Comments

 • Rusii au o doctrina a “aeropurtatelor” unica… Incepand de la blindate de sprijin si pana la vanatoare de tancuri (Sprut-urile) s-au gandit la tot…

   • E hazos de tot si in spiritul si altor denumiri rusesti pitoresti pentru arme ( Tulpan , Akatsia, Topol, Sineva etc). S-ar traduce cam morbid cu diminutivul substantivului “mormant comun” sau deal de pamant dar nu e generic si nici obligatoriu, e doar un sens. Nu “groapa comuna”, (asta ar fi fost prea din cale afara de morbid), caci Kurgan-ele erau morminte comune pentru mortii in batalii in forma de movila sau deal ( de ex. “Kurganul lui Mamai” din Stalingrad). Kurganets e diminutivul lui deal sau “mormant”. In romana n-are echivalent. Dar in disciplina “Topografie” gasim sinonimul “MAMELON” !!! pentru delusor. Asa ca sistemul digital e controlat de un …sfarc! Poate pentru ca-i in forma de buton…hahhaha..chiar ca-i ilar.
    Iar bahce sau Bahkcha e in ruseste …bostanarie…locul unde se cultiva pepeni! Prin urmare BMD-ul pepenas. Sunt de tot rasul cu denumirile astea. Habar n-am de unde le scot.

  • Din nou mii de multumiri pentru informatiile tale, nu stiu ce ne-am fi facut fara tine. Dar Chiornyi Orel 2 nu e tanc? Astia de ce-i zic masina de lupta pentru artilerie? Iar kurganets nu se stie ce e. Tanc usor sau autotun. “Трудно сказать, что продемонстрировано на базе «Курганца» с орудием в необитаемой башне – лёгкий танк или лёгкая САУ.”
   Si care-i diferenta intre “Vulturul Negru” 01. si 02.? N-am gasit nimic nici despre versiunea 01. la vremea lui. Poate ai vre-un link ceva sa ma lamuresc, ca in tine-mi e baza.

   • Din ce am citit si eu in fuga pe VPK, am inteles ca desi a fost finansat proiectul ” Armata”, s-a mers in continuare cu dezvoltarea proiectului Ciornii Oriol si asta ( черный орел 2 ) este o dezvoltarea a lui Ciornii Oriol, schimbarile fiind accentuate in desvoltarea tunului in principal de aceea a fost numit Артилерийская установка, cred eu ca daca va fi dat in serie – va fi un fel de distrugator de tancuri..,vinator specializat.

    • Pai orice tanc de pe lume e specializat ca distrugator de tancuri. De fapt vanator de tancuri(istrebiteli tankov)cum sunt “CAY” (samohodnaya artileriskaia ustanovka)si nu vad de ce ar avea nevoie de asa ceva ei, care opereaza cea mai mare armada de tancuri din lume. Dar daca are alt tun si totusi Chiornyi Orel 2 se dovedeste a fi pana la urma un tanc atunci poate ca despre asta e vorba. Un tun “specializat”. Poate asta o fi noutatea. Dar m-as mira sa traga cu Krasnopol sau proiectile de artilerie de camp. Sa fie o combinatie de tanc cu MSTA S?

 • Eu cred ca rusii si-au dat seama ca este foarte important ca proiectele de armament nou trebuie sa demareze, altfel o sa ramana fara capacitati industriale .
  Un proiect de arma noua trebuie sa treaca de stadiul de prototip ca sa fie imbunatatit.

 • Ca de obicei chinezii se vor inspira din modelele rusesti de blindate.Practic le vor copia cel putin forma.
  Citeam pe blogul romaniamilitary(nu fac reclama blogului)ca rusii dezvolta de la zero( nu dezvolta ca si pana in prezent modelele sovietice de blindate asa cum este si cazul lui T90 sau BMP-3, de exemplu) o noua generatie de blindate, adica un nou tanc, T99(Armata)un nou MLI si un nou TAB.In aceasta situatie nu ar fi logic ca rusii sa astepte finalizarea acestor proiecte dupa care sa se doteze cu tehnologie de ultima generatie?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: