Marină

A aparut primul MiG-29K pe INS Vikramaditya!

MiG-29K pe INS Vikramaditya

Gata in proportie de 90 %, portavionul INS Vikramaditya are pentru prima data la bord un avion MiG-29K.

Fotografiat pe puntea portavionului, in santierul naval Sevmash din Severodvinsk, avionul a fost amplasat cu o macara, cu scop de… macheta la bord.

Conform Sevmash, Vikramaditya va demara probele in mare prin Mai 2012. Probele vor include decolari si apuntari cu doua avioane aflate in proprietatea… industriei. Unul este de tipul MiG-29K, iar celalalt va fi un MiG-35D, demonstrator biloc, aflat acum in modificare dupa prabusirea MiG-ului 29KUB in timpul zborurilor de test din acest an.

Introdus in serviciu in anul 1987 sub numele de Baku, portavionul a fost deactivat in 1992, dupa care a fost modificat pentru a include o rampa-trambulina si cabluri arestoare, la comanda Indiei.

Se preconizeaza ca INS Vikramaditya sa intre in serviciul marinei indiene pe 4 Decembrie 2012.

Sursa: Flightglobal

 

4 Comments

  • L-au pus acolo din aceleași motive pentru care se pun prin birouri tot felul de citate „înțelepte”: ca să-i inspire pe amărâții care lucrează pe 50 de votcă/oră. =))

  • “dupa care a fost modificat pentru a include o rampa-trambulina si cabluri arestoare, la comanda Indiei.”… E-he-he.. daca ar fi fost numai aceste modificari… Eu am citit un articol desfasurat ( undeva prin presa indiana pe net ) a fost schimbat aproapte tot pe aceasta nava cu exceptia “corpului” Numai cabluri au fost schimbate aproximativ 2700 metri..,aproape toate instalatiile, mai ales cele electronice fiind inlocuite la cererea indiei cu franceze, americane, izrailene ( citeva sute de companii straine au participat ). Pe nava la moment lucreaza peste… 3000 de specialisti, cei mai importanti fiind ucrainenii din Nicolaev , fiind platiti pe contract.
    Machetul este mai de demult pe nava, .. si e un MiG 29K carui-ia expirat termenul de exploatare si este exact acel MiG care a participat la primele apuntari pe Kuznetov impreuna cu un Su 27 cind se lua decizia ce aparate va purta Kuznetovul. Pe urma acest MiG a fost folosit ca “laborator”zburator pentru testele viitoarelor MiG uri ale Indiei. Deci este un – simbol.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: