Armata Romana Fortele Terestre

1 Decembrie 2014: Batalionul 26 Infanterie Neagoe Basarab

Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab"

Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”

Primul bloc de defilare al Armatei României este reprezentat de detaşamentul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din Brigada 2 Infanterie “ROVINE”, comandat de maiorul Daniel CIULICĂ.

Structură emblematică a Armatei României, Batalionul 26 a împlinit anul acesta 20 de ani de la înfiinţare, fiind unitatea care a deschis seria participarii româneşti în teatrul de operaţii Afganistan.

“Scorpionii Roşii”, cum au fost supranumiţi militarii Batalionului 26 Infanterie, au executat până în prezent 13 misiuni în teatrele de operaţii din Angola, Albania, Kosovo, Irak şi Afganistan.

Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab"

Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”

Unitatea a fost înfiinţată la 15 Septembrie 1994, prin reorganizarea Regimentului 26 Mecanizat ”ROVINE”. Deviza batalionului este ,,SEMPER GLORIOSI”. Drapelul de luptă al batalionului a fost decorat cu Medalia Naţiunilor Unite, Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler cu însemn de război pentru militari, Emblema de onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Onoare a Armatei României cu însemn de război şi Emblema de Onoare a Statului Major General.

Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab"

Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”

Albumul complet cu imaginile surprinse de către Adina, Marius şi Iulian, poate fi accesat cu un click aici.

 

2 Comments

  • Asa as vrea sa vad echipate toate unitatile si toti militarii din trupele de uscat!
    De la acest echipament in sus se poate construi lesne, oamenii sunt deja pregatiti, mai lipsesc doar cateva “gadgeturi” din dotare pentru ca sa avem intr-adevar o infanterie la cel mai inalt nivel de dotare – sper ca Romania sa le ofere acestor oameni in cel mai scurt timp tot ce un infanterist si-ar dori, echipamentul specific nu costa exraordinar de mult precum la aviatia de vanatoare sau marina.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: